Švestkové knedlíky – Jednoduchost a dobrá chuť

Mezi oblíbenými a tradičními českými recepty najdete spoustu jídel. Nechybí ani švestkové knedlíky. Ty se připravují na nejrůznější způsoby. My Vám představíme jeden z nich. Originální a jednoduchý recept týkající se švestkových knedlíků z tvarohového těsta. Pokrm, na kterém si jistě pochutnají i milovníci masa.

Co všechno budete potřebovat?

Jestliže Vás lákají švestkové knedlíky v našem podání, potom byste měli vědět, jaké ingredience potřebujete. Výpis všech nezbytných surovin Vám přinášíme prostřednictvím níže prezentované tabulky.

SurovinaMnožství
Moučkový cukr50 g
Vejce2 ks
Měkký tvaroh250 g
Hrubá mouka250 g
Švestky200 g
Máslo1 lžíce
Víte, co všechno potřebujete na švestkové knedlíky?

Aby byly švestkové knedlíky opravdu vynikající, neměli byste opomíjet na tvaroh na posypání a samozřejmě na špetku soli. Když budete mít všechno tohle nachystáno, nezbývá než se pustit do přípravy jídla.

Jak připravit švestkové knedlíky?

Nejprve si nechte dostatečně změknout máslo, které následně umícháte s tvarohem a vejci. Pro zhuštění použijte mouku. Výsledkem se Vám stane těsto. V případě potřeby se ho nebojte osolit a dochutit. Z tohoto těsta začněte odkrajovat malé kousky, do nichž budete balit švestky. Kousky musí být natolik velké, aby dokonale obalily celou švestku.

Pak přichází na přetřes vaření knedlíků. V první fázi osolte vodu a uveďte ji do varu. Do této vody vložte přichystané švestkové knedlíky. Vařit je budete osm až deset minut. Určitým poznávacím znamením se Vám stane okamžik, kdy knedlíky vyplavou na hladinu vody. Teprve potom je můžete za pomoci cedníku vyndat z vody ven. V této fázi je třeba zmínit jeden praktický tip. Každý švestkový knedlík propíchněte vidličkou, aby z něho unikla pára.

Finálním krokem je pochopitelně servírování tohoto vynikajícího a oblíbeného pokrmu. Knedlíky nandejte na talíř a posypte se připraveným tvarohem určeným na posyp. Chybět pochopitelně nesmí ani moučkový cukr, který jim dodá ještě větší nasládlou chuť a lahodnost. Aby Vám knedlíky lépe klouzaly do krku, vše zakápněte rozpuštěným máslem. Nyní nezbývá než Vám popřát dobrou chuť.